آکادمیک رایتینگ – بخش پنجم
ویرایش دقیق یا همتراز
نشان دادن کارتان به دوستانتان روش بسیار مفیدی برای بهبود مهارت نوشتاری شماست که آن را ویرایش دقیق یا همتراز (Peer editing) می گویند. شما نوشته او را می خوانید و او نوشته شما را. شما درباره نوشته او اظهارنظر می کنید و او درباره نوشته شما.
هدف از این نوع ویرایش اولا آن است که بدانید نظر خواننده درباره نوشته شما چیست. خواننده می تواند به شما بگوید که می توانید توضیحاتی را به متن خود اضافه کنید، یا درباره سازماندهی مطالب نوشته شما نظر دهد، یا مشخص کند که چه قسمت هایی ربطی به موضوع اصلی ندارد یا این که درک قسمتی از متن سخت است. این توضیحات به شما کمک می کند که نوشته بعدی خود را بهتر بنویسید.
هدف دوم از این نوع ویرایش آن است که نمونه های دیگری از رایتینگ را هم ببینید. خواندن نوشته های دیگران برای استفاده از آنها برای نوشته های آتی بسیار مفید است.
پاراگراف توصیفی
پاراگراف توصیفی به شما نشان می دهد که یک فرد چطور به نظر می رسد یا چه احساسی دارد. در این پاراگراف ها بیشتر از صفات استفاده می شود.
پاراگراف توضیحی
نحوه انجام یک کار را بیان می کند. مراحلی را شرح می دهد که باید برای انجام یک فعالیت دنبال کنید. مثل دستور یک آشپزی.
کلمات ربط دهنده
کلمات ربط دهنده (Transitions) نشان دهنده مراحل در یک پاراگراف هستند و روابط بین جملات را نشان می دهند. از جمله این کلمات عبارتند از finally، next، و then.
درباره مریم پورگلوی
مریم پورگلوی، مترجم، مولف، مدرس دانشگاه و محقق اهل ایران است. او فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد مطالعات ترجمه است و به ویژه به مباحث مرتبط با ترجمه و فناوری و تاثیر فناوری های نوین بر روی صنعت ترجمه می پردازد.
نوشتههای بیشتر از مریم پورگلوی
دیدگاهتان را بنویسید