آکادمیک رایتینگ – بخش سوم
در این بخش، شما یاد می گیرید:
- انتخاب و محدود کردن موضوع
- جمع آوری ایده درباره آن
- ویرایش ایده ها
پیش نویس
قبل از این که شروع به نوشتن کنید باید بدانید که قرار است درباره چه چیزی بنویسید. سپس، برای آن برنامه ریزی کنید. این فرایند را پیش نویس (Pre-writing) می نامند.
انتخاب و محدود کردن موضوع
یک پاراگراف مجموعه ای از پنج تا ده جمله است که درباره یک موضوع اطلاعات می دهد. قبل از نوشتن پاراگراف، باید موضوع آن را انتخاب کنید.
- موضوعی انتخاب کنید که خیلی محدود یا خلاصه نباشد. زیرا درباره موضوع محدود نمی توانید زیاد بنویسید. مثلا «سن برادران و خواهران من» موضوع بسیار محدودی است و شما نمی توانید چیز زیادی درباره آن بنویسید.
- موضوعی انتخاب کنید که خیلی گسترده و کلی نباشد زیرا در یک پاراگراف نمی توان درباره آن زیاد نوشت. «مدارس» یک موضوع کلی است که هزاران جمله می توانید درباره آن بنویسید. ولی مثلا «دبیرستان های شهر من» یا «کنکور در کشور من» موضوع نسبتا محدودتری است.
تبادل اندیشه
تبادل اندیشه (brainstorming) روش جمع آوری ایده های مربوط به یک موضوع است. اصلا مهم نیست که این ایده ها خوب و مفید هستند یا نه. شما بعدا فرصت خواهید داشت که از میان آنها بهترین ها را انتخاب کنید. در این مرحله شما فقط باید به جمع آوری ایده بپردازید.
ویرایش
پس از جمع آوری ایده ها، باید برگردید و آنها را ویرایش (Editing) کنید. ایده هایی را انتخاب کنید که جالب تر از همه هستند و ارتباط بیشتری با موضوع دارند و ضروری یا مهم هستند. اگر به چیز جدید دیگری جز موارد فهرست شده فکر می کنید می توانید آن را هم به فهرست خود کنید. جملات بی ربط را حذف کنید و در صورت نیاز، تغییر دهید.
درباره مریم پورگلوی
مریم پورگلوی، مترجم، مولف، مدرس دانشگاه و محقق اهل ایران است. او فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد مطالعات ترجمه است و به ویژه به مباحث مرتبط با ترجمه و فناوری و تاثیر فناوری های نوین بر روی صنعت ترجمه می پردازد.
نوشتههای بیشتر از مریم پورگلوی
دیدگاهتان را بنویسید